כיכר אתרים / שרית פרקול

יום שישי - 26.3.2004

stiyot shel pinguinim comics

צחוק צבאי וסטיות של פינגווינים

סדרת הסאטירה המצוירת החדשה "מ.ק.22", המשודרת בערוץ ביפ, מלווה באזור מיוחד באתר הערוץ, המביא מידע על הסדרה, על גיבוריה - צמד אפסנאים משועממים - ועל יוצריה.
"הסדרה הישראלית היחידה שעם דיבוב נכון לערבית יכולה להיות להיט באל-ג'זירה", נכתב באתר, ולגבי היוצרים, יש ציטוט של במאי אסף הראל (יוצר הסדרה "שוטטות"): "אפשר להגיד שזו סדרה מהיוצרים שעפו מ'כנפיים' ולא התקבלו ל'טירונות'. אנחנו מקווים שהסדרה תעשה לצבא את מה שהצבא עשה לנו".
אפשר לשנן את מילון הסלנג הצה"לי, לקטוף שם רקעים למחשב ולנסות לצפות בקטעים נבחרים (במחשב שלי, לפחות, הנסיונות האלה גרמו שוב ושוב להתאבדות הדפדפן).
הסדרה נולדה, כפי שאנו למדים מהקריאה באתר, בעקבות חוויותיהם האישיות של צמד התסריטאים ירון ניסקי ודורון צור, שערכו וכתבו את עיתון הקומיקס המחתרתי "סטיות של פינגווינים", בהשראת שירותם הצבאי באפסנאות.
מ.ק.22 - האתר: www.bip.co.il/prog_program.asp?ProgID=582

ואם בסטיות עסקינן, חדשות טובות לחובבי הקומיקס העברי: ארכיון "סטיות של פינגווינים" מתחיל לעלות לרשת, "בשנים הקרובות, לאט לאט", כנראה בקצב של סטריפ לשבוע.
בינתיים אפשר לראות באתר את הקומיקס השערורייתי "לזקור ולא לשכוח - אורית באושוויץ'" מאת ירון ניסקי ואמיתי סנדי, להיזכר בסטריפים הפוליטיים שהתפרסמו במוסף זמן ת"א של מעריב בסוף של ה-90 או לרכוש חמישה גליונות נדירים של "סטיות" (בין השנים 91'-98' יצאו 21 גליונות של סטיות, מלבד מספר 20 הגנוז, ורובם אזלו מזמן) ב-80 שקל כולל משלוח.
ולמי שתמה מה עושה כל אחד מהיוצרים היום, תמצאו תשובות באתר, אם כי מוצאותיו של אשר זנזורי נותרו בגדר תעלומה.
סטיות של פינגווינים: www.stiyot.tk

לא ברור מה זה, אבל הנה בא עוד אחד...

"זה לא עיצוב, זה ____." מעצבים הוזמנו להשלים את החסר, בערב קונספציה השלישי במספר, אירוע תרבות דיגיטלית ביוזמת אתר קונספציה. האירוע, שיתקיים ב-4 באפריל באולם צוותא בתל-אביב, בשיתוף פעולה עם אירועי BD4D ועם המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון, יכלול פרויקטים המעוררים את השאלה מה זה?, או מה זה לא, ואם לא - אז מה זה בכל זאת.
נוסף על פרויקטים יצירתיים שהוכנו במיוחד, בידי מעצבים ונציגים של תעשיית הניו-מדיה המקומית, מתוכננת הרצאת של מעצב אורח, מאורו גטי, שיגיע במיוחד מאיטליה. מאחורי גטי עבודות עבור הביאנאלה בוונציה ופרויקטים עבור MTV ויאמהה, בין השאר.
במהלך הערב יוכל הקהל לראות ולשמוע את VJ אייל אוחנה. לעיצוב הזהות הוויזואלית של הערב אחראית זויה צ'רקסקי, והאוצרים הם מושון זר אביב וירדן לוינסקי. פרטים נוספים והרשמה - באתר.
ערב קונספציה: www.exego.net/specials/live3

ייעוץ מס לסטודנטים ובנק עבודות

באתר החדש של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב יש מידע על אירועים בקמפוס, חוגים וסדנאות, פרויקטים חברתיים ופעילות במעונות. באזור השירותים האקדמיים תמצאו מידע על סניפי "ספרות זולה" - מקראות לקורסים וספרי עזר להשאלה לכל הסמסטר, בנק בחינות, סיכומי שיעורים, מרכז צילומים ושיעורי תגבור.
הקישור אל בנק הבחינות מוביל אל אתר פרופסור, המציע מחברות קורסים, מבחנים מהעבר ופתרונות מבחנים, ספרים משומשים ועוד. יש באתר, שנבנה על ידי חברת מנטיס, גם פרטים שימושיים על ייעוץ וסיוע משפטי ראשוני חינם, ייעוץ מס וייעוץ פיננסי ומלגות.
אגודת הסטודנטים: www.student.co.il
אתר פרופסור: www.professor.co.il

גלגוליה של חולצה

שאנה בלומן הוצבה בכפר נידח בזמביה, בתור מתנדבת של ארגון סעד בינלאומי, כשהבחינה שכמעט כל התושבים לבושים בבגדי יד-שנייה מהמערב, עם לוגואים של שאנל, MTV ואדידס. היא שאלה את עצמה מאיפה הגיעו הבגדים האלה והחליטה לעקוב אחרי גלגוליהם. בסרט שעשתה על הנושא, "מסעות הטי-שירט", המלווה באתר אינטרנט מעניין, מתארת בלומן את תוצאות התחקיר.
התברר לה, כי בגדים שנתרמים מתוך רצון טוב באמריקה, לסניפים של צבא ההצלה, נמכרים לחברות, המייצאות אותם למדינות העולם השלישי. סוחרים באפריקה מצמידים לבגדים תגי מחיר גבוהים פי שלושה או ארבעה משוויים האמיתי ומוכרים אותם לאזרחים, שמוכרים אותם הלאה, כדי לתמוך במשפחה ולממן את הלימודים. התברר לה גם, שהתעשייה הזאת, שהתחילה ב-1991, כשנפתחו שווקי זמביה למסחר חופשי, גרמה ליצרני הטקסטיל המקומיים לפשוט את הרגל. "כל מפעלי הבגדים בזמביה פשטו את הרגל; לא נשארה לנו תעשיית בגדים במדינה, בגלל הבגדים המשומשים", אומר מארק או'דונל, דובר התאחדות התעשיינים של זמביה.
באתר ניתן לקרוא את סיפוריהם של מוכרי החולצות ולראות על גבי המפה את גלגוליהן של חולצות הטריקו המשומשות, שהחריבו תעשייה שלמה.
מסע החולצה: www.pbs.org/independentlens/tshirttravels



למדורים קודמים

כתובת ישירה לדף זה: www.perkol.itgo.com/kikar26-3-4.htm

Sarit Perkol internet pages


14